Scholen

Stedelijke Basisschool Omnimundo

Omnimundo is niet zomaar de eerste de beste school! De school ligt in het centrum van de stad Antwerpen, die vaak wordt gezien als een wereldstad. Bij ons op school zitten er dan ook kinderen vanuit wel meer dan 20 verschillende landen. Zo komen de leerlingen niet alleen in contact met kinderen uit hun eigen cultuur, maar uit verschillende culturen en landen. Dit is één van onze pluspunten.

Door deze verscheidenheid worden onze leerlingen klaargestoomd voor een leven in de nieuwe samenleving. We proberen de kinderen niet alleen kennis te laten maken met verschillende mensen en culturen, maar hiervoor ook respect te leren hebben. Als school vinden we het ook belangrijk om kinderen duidelijke grenzen te leren trekken, zodat ze leren hoe ze moeten omgaan met verantwoordelijkheden.

Samen met leuke, gemotiveerde en enthousiaste meesters en juffen, proberen we dagelijks om onze school uitdagend, boeiend, leerrijk en leuk te maken. Kortom, een SCHOOL te creëren voor ALLE KINDEREN uit de HELE WERELD!

 

Sint-Eligiusinstituut

Sint-Eligius is een katholieke lagere school gelegen aan de noordelijke stadsrand van Antwerpen. Het is  een ‘vrolijk’ schooltje waar iedereen met veel warmte wordt ontvangen door een enthousiast en gemotiveerd team. Momenteel zitten er 260 leerlingen uit ongeveer 15 verschillende landen in onze school.

Wij streven ernaar om al deze kinderen een positief gevoel te geven , zowel over zichzelf als over anderen. Daarom proberen we ook breed te kijken naar onze kinderen, alle mogelijke talenten te ontdekken en kansen te creëren om deze verder te ontwikkelen. Zo maken we hen sterk, gemotiveerd en weerbaar voor de toekomst.

We beseffen dat we  niet van alle kinderen dezelfde sterren kunnen maken maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze allemaal schitteren! En opMaatorkest zal ons hierbij zeker kunnen helpen!

 

BSGO De Schakel. Je Schakel naar de toekomst!

Onze school is gelegen op de rand van het Kiel en Hoboken.

Hier krijgt iedereen de kans om zijn/haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Momenteel zijn we met zo’n 550 kinderen uit wel 33 verschillende landen, wat een boeiende en uitdagende mix is.

Ons leesproject draagt bij tot de algemene ontwikkeling van alle kinderen en specifiek tot het niveau van hun lezen dat enorm stijgt. In onze eigen schoolbibliotheek vind je dan ook steeds gemotiveerde lezers van alle leeftijden!

Hier in de omgeving is vooral het pleintjesvoetbal de sport bij uitstek, hopelijk is er binnenkort ook plaats voor onze getalenteerde muzikanten om nog meer sfeer te brengen in de buurt.

Een enthousiast en tof team zorgt er voor dat onze kinderen elke dag alle kansen krijgen die ze nodig hebben om positieve, kritische en sociale wereldburgers te worden/zijn!

 

Xaveriuscollege

Op de grens tussen oud-Borgerhout en het Rivierenhof ligt het Xaveriuscollege, een basisschool met een erg multicultureel publiek van ongeveer 500 leerlingen.

We zijn niet bang voor uitdagingen, niet voor onszelf, niet voor de leerlingen. We houden ervan om kinderen kennis te laten maken met wat voor hen belangrijk is, wat hen boeit en uitdaagt. We geloven dat een grondige kennis meer bijbrengt dan oppervlakkig ‘bezig zijn met’.
We willen onze leerlingen opvoeden tot vrije en verantwoordelijke mensen die in onze samenleving van vandaag het verschil kunnen maken, die ten dienste willen staan van anderen en die het willen opnemen voor hun medemensen.

Elk kind is voor ons een geschenk met zijn eigen talenten. Het is onze opdracht om daarnaar op zoek te gaan en ieder volgens zijn mogelijkheden tot ontplooiing te brengen. Daarom werken we geregeld met klas overstijgende projecten, soms muzisch, soms sociaal, vaak beide. OpMaatorkest past volledig in dit plaatje!

Eén reactie to “Scholen”

  1. Larissa Sulejman 30/06/2014 bij 19:03 #

    Bravo !!!! Omnimundo de beste school van het universum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s