deFilharmonie lanceert crowdfunding-actie voor opMaatorkest!

25 apr

Elke maandag en vrijdag staan 89 kinderen van de Omnimundoschool en het Sint-Eligiusinstituut in Antwerpen te popelen om hun instrument uit te pakken en muziek te maken. Samen vormen zij al bijna twee jaar het opMaatorkest van deFilharmonie.

Volgend schooljaar verwelkomt opMaatorkest minstens 50 nieuwe kinderen, en ook zij hebben natuurlijk een instrument nodig! deFilharmonie koopt deze instrumenten zelf aan, maar subsidies en eigen middelen zijn niet voldoende om opMaatorkest verder te laten groeien. Daarom lanceren we een crowdfunding-actie. Met uw steun kunnen we alvast voor 22 muzikanten in spe 2 cello’s, 6 fluiten, 6 trompetten, 5 violen en 3 saxofoons aankopen! Bezorgt u een van de muzikantjes een cello of saxofoon?

Geef gul via onze crowdfunding-pagina op Crofun >>>

Ambassadeur Dirk Brossé over opMaatorkest:

“Ik werk over de hele wereld en overal zie ik kinderen die op een begeesterende manier bezig zijn met muziek, want muziek is heel belangrijk. Muziek kan de wereld verbeteren. […] In dat opzicht is educatie belangrijk, en dus is het opMaatorkest een geweldig initiatief van deFilharmonie. Om een orkest te vormen hebben we natuurlijk instrumenten nodig […] en daarvoor kunnen we nog een duwtje in de rug gebruiken. Ik zou het dus heel fijn vinden als we met zijn allen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat al die kinderen binnenkort over een fantastisch instrument beschikken.”

Crowdfunding?
Crowdfunding is een alternatieve manier om projecten financieel te steunen. Het gaat om mensen die bereid zijn om te investeren in projecten waarmee ze zich betrokken voelen. Crowdfunding betekent dan ook letterlijk financiering door de massa.

Lees hier meer over crowdfunding en hoe het werkt >>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: