deFilharmonie lanceert het opMaatorkest

19 sep

Waarschijnlijk heb je al gehoord van ‘El sistema’ en de Venezolaanse dirigent Gustavo Dudamel? Of misschien zeggen de projecten ‘Leerorkest’ (Amsterdam) of ‘Ieder kind een instrument’ (Rotterdam) je wel iets? Dankzij deze projecten krijgen kinderen uit sociaal achtergestelde en multiculturele buurten de kans om in groep een muziekinstrument te leren bespelen. Bovendien kunnen ze al snel laten horen wat ze hebben geleerd in een echt orkest. In navolging van deze succesvolle projecten lanceert deFilharmonie nu het ‘opMaatorkest’!

De leerlingen van het vierde leerjaar van de Stedelijke basisschool Omnimundo in Antwerpen zijn de eerste leden van het opMaatorkest. Op vrijdag 21 september worden de instrumenten op hun school geleverd en vanaf dan krijgen ze elke week tijdens de schooluren één uur les van een muzikant van deFilharmonie en leren ze samen een muziekinstrument bespelen. In de eerste fase van het project wordt er viool, klarinet en tuba aangeleerd. De volgende schooljaren komen ook de andere instrumenten uit het orkest aan bod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s